menu
Σ.Β.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
Menu Drawer Logo

Εκδήλωση της Ε.Ο.Κ. για τον εορτασμό των 90 χρόνων της FIBA

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης γιόρτασε τα 90 χρόνια της FIBA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος την Παρασκευή 16/12 στη Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., του οργανισμού που έφερε το μπάσκετ στη χώρα μας και έχει τόσο μεγάλη προσφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα.


Τιμήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος καθώς και όλες οι εθνικές ομάδες που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος υπέγραψε μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. Βαγγέλη Λιόλιο και την Πρόεδρο της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Μουσείων μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. και της FIBA.


Η Ελληνική Ομοσπονδία πέραν των όσων βραβεύθηκαν απέστειλε προσωπικές προσκλήσεις σε μεγάλο αριθμό μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρξει αθρόα συμμετοχή παλαιών αθλητών και αθλητριών του μπάσκετ στην εκδήλωση.


Όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την επιβλητική εκδήλωση, στην οργάνωση της οποίας είχαν σημαντικό ρόλο τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Ζεϊμπέκης και Λάμπρος Τάκης.


Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. Βαγγέλης Λιόλιος πρόσφατα δήλωσε ότι ένας από τους στόχους του είναι να ενώσει όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ στην Ελλάδα και να τους κάνει να νιώσουν σαν μια μεγάλη οικογένεια.


Αυτός δεν είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, όμως προσπάθειες όπως η χθεσινή εκδήλωση -με συγκέντρωση τόσων πολλών ανθρώπων του μπάσκετ- μπορούν να συντελέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.


Το άλμπουμ φωτογραφιών της εκδήλωσης υπάρχει στο παρακάτω link:


https://www.facebook.com/HellenicBasketBallFederation/photos/a.2700352450094791/2700351086761594


Και το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης:


https://youtu.be/vJalO8T8yRA